De ce oferim cosuri de Paste?

De ce oferim coșuri de Paști?

 

V-ati întrebat vreodată de ce oferim coșuri de Paște? Sărbătorile pur și simplu nu ar fi la fel fără ele! Părinții daruiesc coșulete pentru copii primăvara de secole. Cum s-au transformat intr-o traditie de Paști?

 

Rădăcinile Pagâne

În tradiția creștină, Paștele este o celebrare a învierii lui Hristos. Are loc în primăvară, care este un moment pentru a sărbători renașterea. Înainte de a fi asociate cu sărbătoarea creștină, coșurile de Paști își aveau rădăcinile în păgânism. Din moment ce Paștele este sărbătorit în același timp cu echinoxul de primăvară, creștinii au reinventat multe dintre vechile tradiții.

 

Zeița germanică a fertilității

Folosirea coșurilor primăvara a fost asociată cu Eostre, zeița fertilității germanice, care binecuvânta și recoltele. Ca ofrandă, oamenii ar fi purtat in acele vremuri coșuri cu răsaduri tinere. Dacă răsadurile ar fi mulțumit-o, zeița se va fi asigurat că recolta va fi una de succes.

 

Simbolismul coșurilor

Eostre ar fi purtat un coș plin cu ouă pentru a încuraja fertilitatea. Din moment ce răsadurile și ouăle sunt asociate cu o viață nouă, coșurile au devenit și ele un simbol al noii vieți. Mai târziu, pe măsură ce din ce mai mulți oameni au îmbrățișat creștinismul, aceștia și-au menținut vechile lor obiceiuri. Acesta este motivul principal pentru care incă oferim coșuri pline cu bunătăți în timpul acestei sărbători.

 

Iepurașul de Paște

Iepurele, sau iepurele de câmp, a fost asociat și cu Eostre, zeița germanică. Iepurașul de Paști este “responsabil” pentru vizitarea în secret a copiilor, în seara dinaintea Paștelui, pentru a le da coșurile lor. Când coloniștii germani s-au mutat în Statele Unite, ei au adus cu ei tradiția "Iepurelui de Paște", pe care americanii au adoptat-o ulterior.

 

Conducătorii creștini timpurii au simțit că multe dintre vechile tradiții ar trebui să fie reinventate. Ei au simțit că acest lucru ar încuraja mai mulți oameni să se convertească la creștinism. Dacă interziceau vechile tradiții, se temeau că oamenii iși vor păstra vechea lor religie. Deci, multe dintre obiceiurile care au fost inițial asociate cu echinoxul de primăvară ar deveni parte a Paștelui. Tradiții, cum ar fi ouăle vopsite, coșurile și chiar și Iepurașul de Paște au devenit parte a Paștilor.

 

In zilele noastre coșurile de Paște au devenit si un mod distractiv de a oferi cadouri, astfel incat multi oameni nu pot rezista. Am descoperit că adulților și copiilor le place să le primească - chiar dacă nu iepurasul este cel care le dă. Pentru adulți, ne place să oferim coșuri personalizate, umplute cu toate lucrurile preferate. Este, de asemenea, distractiv oferirea de coșuri pentru copii cu bomboane si alte dulciuri și urmăriti scanteia din ochii lor cum se aprinde pe măsură ce descoperă ce este în ele. 
Dacă doriți să faceți același lucru, puteți să vă creati propriile cadouri  sau să cumpărați coșurile cadou de Paște de aici https://www.ribox.ro/cosuri-cu-produse-paste/.

Ultimile stiri

  Produsul a fost adaugat in cos